tijdelijk extra financiële ruimte nodig?
vraag dan een minilening aan en beschik zeer snel over geld!

Flitslening

Wat is een flitslening?

Een flitslening is een zeer snelle lening. Sterker nog, in sommige gevallen kunt u al binnen 10 minuten het geleende bedrag op uw rekening hebben staan. Op die manier is het mogelijk om tijdelijke geldproblemen snel op te lossen. Wanneer u bijvoorbeeld net wat geld tekort komt om uw huur te betalen, zou een flitslening de uitkomst kunnen bieden. Zo voorkomt u problemen met een incassobureau of de deurwaarder.

De verstrekker van de flitslening zal echter wel vaak bewijzen willen zien dat u het geld ook daadwerkelijk kunt terugbetalen. De afbetalingsperiode is namelijk vrij kort, waardoor u op relatief korte termijn over voldoende financiƫle middelen moet beschikken. Dit is belangrijk omdat het risico op wanbetaling voor de leningverstrekker bij flitsleningen vrij groot is. Vandaar dat een flitslening erg duur is in vergelijking met andere soorten leningen.

Flitskrediet of flitslening?

Er zijn verschillende benamingen voor een flitslening. Zo worden de begrippen flitskrediet, SMS-krediet, minikrediet en minilening vaak door elkaar gebruikt. In alle gevallen komt het erop neer dat het om een kleine lening gaat die binnen een korte tijd weer moet worden afgelost en waarover een hoge rente wordt berekend. Het voordeel ervan is dan echter wel dat u het bedrag zeer snel op uw rekening kunt hebben staan.

Met ‘een korte tijd’ bedoelen we in de meeste gevallen ongeveer 3 weken. Er wordt niet eens altijd rente berekend, maar de kosten voor een flitskrediet bestaan dan ook uit meer dan alleen de rente. Zo kunt u bij een flitskrediet te maken krijgen met zogenaamde leenkosten of advieskosten. Bedenk dat dus goed wanneer u overweegt een flitskrediet af te sluiten.


Geplaatst op 19 april 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*